Aalborg 29.06. Duene ble sluppet kl 05.00 i en svak vind fra Sør/Øst styrke 2. På det meste ville det være en vindstyrke på 5 meter i sekundet fra sør/sør/vest, mes det vil være i snitt 3 sek meter vind på overfarten. De melder om kraftig vind opp i 16 sek. Meter i skagerak fra ca kl 11, i tilegg kommer det kraftige regnbyger langs kysten. Våre duer skal normalt være hjemme i godt tid før dette, så regner med dette blir et bra slipp for oss.
Kl 08.05 lander første due hos Team Eventyr på 880 mpm, duens ringnummer er 8871-11-A, han var også nummer 2 fra Skanderborg 15.06. Avtammning Jeff De Wilder fra Terje Hjelmaas x Eventyr mix. Værmeldingen ble feil på dette slippet slik at det var styrt regn da duene kom hjem, regnet skulle treffe kl 11, men allerede kl 0700 kom deti form av store nedbørsmengder. Ikke lett og slippe duer da en ikke kan stole på værmeldingene, vi hadde tross alt fått værmeldingen på Metroligisk innstitutts sin vær telefon. Due nummer 2 9848-12-U tilhører også Team Eventyr, avstamning Eventyr mix. Due nummer 3 9873-12-A er også Team Eventyr sin også denne har avstamning Eventyr Mix. Med dette tok Team Eventyr ” store slem ” på dette slippet, de har duene i knall form så vi andre får skjerpe oss for og følge dem.
Selv om dette slippet ble tøft med lave hastigheter var det mange medlemmer som fikk 100% hjemmkomst, Terje Hjelmaas fikk hjem 12 av 11 sendte duer, da det kom en due som var savnet fra forrige helg. I disse tider er det greit med alt som kommer hjem, vi trenger alle de duer vi kan få. Av 6 slag var det 4 som fikk alle duene hjem og det må sies og være bra.