Øystein Andersen. (Skrevet 19.11-04)

Øystein bor på østsiden av Tromøya. Her driver han med brevduer sammen med sine to sønner Espen og Morten. Familien Andersen er medlem av Arendal og Grimstad Brevdueforening.

Brevduer begynte Øystein med i 1997. Han hadde da drevet med høner og mange andre ting slik at dueslaget stod klart. De første duene fikk Øystein av Einar Manneraak og Team Tromøy som bor 2 kilometer lengre øst på øya.

Etterhvert skaffet Øystein seg flere duer fra klubbkameratene i Arendal. Han fikk raskt kontakter rundt om i landet. Og det gikk ikke lang tid før han hentet hjem duer fra Jan Erik Baller i Østfold.

Med disse duene klarte Espen, sønn til Øystein, den bragden å vinne ungduemestersskapet for juniorer i1999. Espen hadde sågar årets ungdue i forbundet samme år. I dag flyr Øystein og guttene med duer fra flere slag, men har etterhvert utviklet sin egen stamme gjennom nitidig avl. Øystein og fruen, Tove Janne, har etterhvert blitt inventar på forbundets årsfest. Når Øystein er med i sosiale sammenhenger er han ofte et samlingspunkt med mange vitser og historier. Det er ikke få latterkramper denne karen har gitt det norske brevduefolk! Noen vil nok hevde at enkelte av historiene passer best for litt voksne mennesker et stykke utpå kvelden!!!

Hilsen en som ser fram til gode historier og kappflyvninger i mange år framover.