Ønsker alle en riktig god jul og et godt og fremgansrikt nytt år.

Naveed fra gruppe 1 har laget en en side for NBF som vi skal sende våre regnskaps filer og resultatfiler. På denne siden vil alle mesterkaper i NBF være oppdatert for hvert resultat som kommer inn. Jeg retter en stor takk til Naveed for en fantastisk jobb. Følg link under og se selv. Her vil resultatene til Gr. 3 & 13 ligge. Husk å velge gruppe 13 i rullgardinen. Velger du hjem vil en se live resultater, disse vil vises som en rød mobil, det betyr at det er sendt inn live resultater via SMS. Når slippet er regnet ut vil mobil tegnet forsvinne og det er et offisielt resultat.

Terje

http://www.brevduen.no/resultater/21/

I morgen 23.09.15 har vi vårt siste ungdueslipp for sessongen. Det er jevt i gruppemesterkapet mellom far og datter, Hege Berntsen leder med 3 poeng foran sin far Steinar Berntsen ( Team Eventyr ). Hege er nybegynner og meldte seg som aktiv medlem sommeren 2015. Hennes samboer Daniel Ellingsen er også nybegynner og meldte seg inn som medlem i januar i år. Første ungdueslippet i gruppe 13 hadde Hege Berntsen nummer 1 og 2 duen, foran Daniel Ellingsen 3 og 4 plass. På 5 plass Team Eventyr ( Steinar Bermtsen ) Altså en ren duell mellom Lillesand slagene. På slipp nummer 2 Vandt Team Eventyr 40 sekunder før Hege Berntsen. Artig med slike familie konkuranser. Når en i tilegg legger til at Hege har flydd 3 duer og Daniel 2 duer på slippene ( De har totalt kun 8 ungduer ) er det imponerende resultat for disse nye i sporten. De har i tillegg fått alle sine ungduer hjem på begge slippene. Håper det får like bra hjemmkomst i morgen. Lykke til på slippet i morgen og måtte den beste vinne.

Stig Morterud medlem av Arendal & Grimstad Brevdueforening ble på årsmøte i Norges Brevdueforbund i helgen valgt til ny redaktør for tidskriftet. Gratulerer med denne viktige jobben i vår organnisasjon. Alle medlemmer i Gruppe 13 ønsker deg lykke til.

Hjørring 21.05.14 100 km
Endelig var vente tiden over og en ny sessong er i gang. Det har vært en del usikkerhet omkring hav tåke, da denne har vært i sjøen og gått over land i 1 ukes tid. Men Metrologisk innstitutt lover at denne ville være borte til slippet på lørdag. Vi ringte met. Kl 0530 på lørdag og de hadde helt rett ingen tåke, høyt skydekke, ingen regnbyger og vind i Danmark på 5 sek. Meter sør/sør vest, nesten ikke fuktighet. Det var og ville bli mellom 6-10 sek.meter vind fra Vest/Sør/Vest over Skagerak, mens langs land ville det blåse opptil 10 sek.meter fra Nord/Vest. På bakrunn av disse opplysningen ble duene sluppet kl 06.00 i Hjørring. Det var ikke så mange duer med på slippet da medlemmene hadde bestemt seg for og ikke være for over ivrige, da det ofte ryker en del duer på de første slippene.


Første due 10055-12 ( 921-12-0055 ) kom til Team Fevik ( Terje og Nina Elin Hjelmaas ) kl 08.36 ikke all verdens hastighet 836 mpm. Dette er en hun som er innavlet og linjeavlet Jef De Wilder due, med litt av det gamle Fevik Blod ( Conspiracy )  litt blod fra Snorre Lindberg. Due nummer 10155-13 ( 921-12-0155 ) blir slått med kun 3 sek. Duen tilhører også Team Fevik, en hun av avstamning: far er ” Dansk Dynamitt ” fra Brian & Knud Madsen i Hjørring. Muller/Matterne x Van Loon ( Denne hannen ble kjøpt på årsmøte i Stavanger 2011 ) moren er etter ” Jan Johansen Hua ” Kjøpt på årsmøte i stavanger 2011, dette er etter det aller beste til Jan Johansen Gr. 7. Due nummer 3. 10496-12 slått 8 sek av vinneren også denne tilhører Team Fevik. Avstamning Flor Engels x Org. Venus, denne duen er født hos Per A Johannessen i Gr.16. Per fløy sine ungduer hos Team Fevik i 2012/13.
Slippet ble meget delt når det gjelder duer hjem i stemplingtid. Noen medlemmer hadde god hjemmkomst 90 %  mens andre 50 % til 60%. Men vet at de kommer sterkere tilbake, kanskje allerede neste helg.

Rysstad 100 km 13.09.13 Vi er nå kommet til Fredag 13 september og første ungdueslipp, håper alt går bra selv om det er “ fredag den 13 “. Duene ble sluppet kl 12.40 fra Rysstad 100 km i 2 sek.m sør/vestlig vind og klart skydekke med sol og 13 grader. Da var vi i gang fra ” Rovfuglenes paradis ”, men vi satser på at rovfuglen har trekt ut av fjellene. Rysstad ligger i nordlig retning, altså slipp i fra nord, våre voksne slipp går som sagt fra Danmark/Tyskland som er sydlig retning.

Første due 10506-13 tilhørende Per A Johannessen parallell medlem fra gr.16. Per sendte ned 12 unger til Nina Elin H Hjelmaas og Terje Hjelmaas ( Team Fevik ) vi skulle fly dem for han som vi også gjorde i fjor. Duen fløy på 1044 mpm og har mye orginal Robert Venus blod i årene, dette var duer Per og Frode Brakstad kjøpte direkte fra Robert Venus. Due nummer 2 tilhører Terje Hjelmaas ring nummer 9489-13 og flyr på 1043 mpm. Det var bare inngang som skilte de 8 første duene. 9489-13 sin avstamning er Snorre Lindberg x Jeff De Wilder ( Melgaard/Jeppesen ). Due nummer 3 er 9440-13 og flyr 1043 mpm. Duen tilhører Nina Elin H Hjelmaas, avstaming Karsten Larsen Danmark x Knud & Brian Madsen Danmark, denne duen er avlet på marathon duer, så det skal bli artig og se hvor langt vi kan fly disse neste år. Dette slippet hadde en noenlunde bra hjemmkomst, så det er tydelig at Vandrefalken har trekt ut fra fjellet, men så er det desto flere her nede på kysten, så duene våre har litt og bryne seg på når de ankommer kysten.

10506-13 vinner Rysstad 13.09.13 Eier Per A Johannessen